Διαθλαστική Χειρουργική

ΟΙ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ (ΕΚΤΡΟΠΕΣ)

Οι διαθλαστικές ανωμαλίες ή εκτροπές είναι καταστάσεις κατά τις οποίες η οπτική οξύτητα ενός οφθαλμού δεν είναι φυσιολογική χωρίς τη χρήση βοηθημάτων (γυαλιών ή φακών επαφής.

Οι διαθλαστικές ανωμαλίες οφείλονται σε ατέλειες του οπτικού συστήματος του οφθαλμού και συχνά έχουν σχέση με το μέγεθος του.

Οι διαθλαστικές εκτροπές είναι: η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία και διορθώνονται με γυαλιά, με φακούς επαφής και με διαθλαστικές επεμβάσεις με laser ή με ένθεση ειδικών ενδοφακών.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άτομα με μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία απελευθερώνονται από την εξάρτηση των γυαλιών και των φακών επαφής με τη βοήθεια της Διαθλαστικής Χειρουργικής, αποκτώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ (ΕΚΤΡΟΠΕΣ)

Η Διαθλαστική Χειρουργική αποτελείται από ένα σύνολο διαφορετικών χειρουργικών μεθόδων που αποσκοπούν να απαλλάξουν το άτομα από την εξάρτηση των γυαλιών και των φακών επαφής.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος έχει σήμερα στη διάθεση του πολλούς τρόπους για να μπορεί να διορθώσει σχεδόν όλα τα διαθλαστικά σφάλματα.

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου εξαρτάται από το βαθμό του διαθλαστικού προβλήματος, την ηλικία, την κατάσταση του οφθαλμού, τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτό, η προσέγγιση σε κάθε περίπτωση είναι εντελώς εξατομικευμένη.

Ενημερώτικό Έντυπο (PDF)