Τα ενδοκερατικά ενθέματα ειναι πολύ λεπτοί, μικροί φακοί ή διαφράγματα, τα οποία τοποθετούνται μέσα στον κερατοειδή χιτώνα για την διόρθωση της πρεσβυωπίας. Εφαρμόζονται στον ένα οφθαλμό και βασίζονται στη μέθοδο monovision.

Η βασική διαφορά από τις άλλες τεχνικές monovision είναι ότι δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την μακρινή όραση. Τα ενθέματα απευθύνονται σε πρεσβύωπες, οι οποίοι δεν έχουν καθόλου καταρράκτη ή σε αυτούς που έχουν χειρουργηθεί ήδη από καταρράκτη με μονοεστιακό ενδοφακό.

Ο υποψήφιος γι' αυτή την επέμβαση δεν θα πρέπει να έχει θολερότητες στον κερατοειδή ή στον οπτικό άξονα.

Το ένθεμα τοποθετείται στον ένα οφθαλμό, παρέχοντας ικανοποιητική κοντινή όραση, ιδίως σε μεσαίες αποστάσεις.

Η ένθεση γίνεται μέσα σε ένα τούνελ που έχει δημιουργηθεί με FemtoSecond Laser. Όπως συμβαίνει και με την διόρθωση με laser, το αποτέλεσμα διατηρείται μερικά χρόνια, λόγω των αλλαγών που επέρχονται στον κρυσταλλοειδή φακό σε αυτές τις ηλικίες.

 

Acufocus Kamra Inlay

Acufocus Kamra Inlay

Συχνές ερωτήσεις για την πρεσβυωπία

Αν ενδιαφέρεστε για επέμβαση διόρθωσης της πρεσβυωπίας, επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού με τον καθ. Παντελή Α. Παπαδόπουλο, για να σας εξετάσει και να συζητήσει μαζί σας για την πιο κατάλληλη και ασφαλή μέθοδο που ενδείκνυται στην περίπτωση σας.

Αν έχετε εξεταστεί αλλού και θέλετε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη, μπορείτε να στείλετε όλες τις εξετάσεις σας με e-mail ή να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού (δεν περιλαμβάνει εξέταση) για συζήτηση με τους οφθαλμιάτρους μας